Vetëm disa ditë pas përfundimit të zgjedhjeve lokale në Nikshiq, kishte trazira të reja politike brenda Malit të Zi dhe ka indikacione se qeveria mund të riorganizohet, njoftoi kryeministri, Zdravko Krivokapiq.

Ndërsa shtatë ditë më parë ai pretendoi se riorganizimi i qeverisë ishte “absolutisht i panevojshëm”, dje kryeministri malazez ndryshoi pozicionin, duke thënë se riorganizimi është i mundur brenda “kufijve që janë të pranueshëm”.

Qeveria në të vërtetë është nën presion të dyfishtë, si nga opozita e DPS-ës së Milo Gjukanoviqit dhe nga përfaqësuesi i Frontit Demokratik, raporton vijesti.me.

Ekziston gjithashtu një polemikë e rëndësishme në Malin e Zi rreth Ligjit të ri mbi Prokurorinë, i cili më parë ishte futur në procedurë parlamentare, por nën presionin e Komisionit Evropian dhe Komisionit të Venecias, procesi i birësimit është pezulluar.

Duke marrë parasysh që afera brenda Agjencisë së Sigurisë Kombëtare është aktuale edhe në Malin e Zi, ku drejtori Dejan Vukshiq u akuzua nga opozita për dhënien e informacionit sekret në agjencinë e inteligjencës të një vendi anëtar të NATO-s, kryeministri u vu nën presion shtesë.

Nuk është e qartë nëse do të ketë një riorganizim të qeverisë dhe në çfarë mase kjo do të ndodhë, megjithatë, është e qartë se Krivokapiq do të dorëzohet para Frontit Demokratik në mënyrë që të ruajë stabilitetin e qeverisë ose të kalojë nëpër zgjedhje të parakohshme. /Telegrafi/

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here