Dritan Abazoviq tha se ndryshimet e propozuara në Ligjin mbi Lirinë e Fesë nuk paraqesin ndonjë rrezik për interesat kombëtare.

Lideri i Grupit, URA tha se ndryshimet në Ligjin për Lirinë e Fesë do të përfshihen në agjendën e Kuvendit, duke vlerësuar se çështja duhet të zgjidhet sa më shpejt të jetë e mundur dhe të hiqet nga rendi i ditës, raporton vijesti.me.

Ai tha se beson se ky është një ligj liberal, praktik dhe evropian dhe se nuk është diskriminues, transmeton Telegrafi.

“Me miratimin e Projektligjit, ne do t’i sjellim të gjitha bashkësitë fetare në të njëjtin nivel ligjor dhe gjithçka do të jetë pjesë e një rendi të vetëm ligjor”, vuri në dukje Abazoviq.

Ai tha se nuk ka rrezik për interesat kombëtare dhe se “ligji as nuk synon të shuajë e as të themelojë kisha” dhe bashkësi të tjera fetare, por për t’u dhënë mundësi qytetarëve të ushtrojnë të drejtat e tyre në të njëjtën mënyrë.

Kur është fjala për protestën e paralajmëruar para Parlamentit të Malit të Zi të hënën, lideri shqiptar tha se ishte i lumtur që qytetarët kanë filluar të përdorin të drejtën për të protestuar gjithnjë e më shumë, por gjithashtu theksoi se për shkak të koronavirusit aktual tubimet e epidemisë ishin të ndaluara dhe apeloi që të mos shkeljet e masave. /Telegrafi/

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here