Lazzarini Design Studio zbuloi Avanguardia, një koncept i megajahtit i ndërtuar si një mjellmë me një “qafë të lëvizshme” dhe “kokë të lëvizshme”.

Avanguardia, e cila italisht përkthehet si pararojë ose avangardë, është një emër në dukje i përshtatshëm për këtë jaht me formë unike që shfaq dukshëm një kullë kontrolli të ngjashme me kokën e mjellmës mbi pjesën tjetër të anijes, transmeton Telegrafi.

Sipas studios së dizajnit me qendër në Romë, jahti u frymëzua nga disa seri anime japoneze të viteve 1970 dhe 1980 që përshkruanin kokën e robotëve si qendra komande. Por përsa i përket përbërësit specifik të mjellmës, krijuesi i tij nxori frymëzim nga një anime e vetme: “Casshan”, një seri që shfaqte një personazh robot mjellmë që pretendonte të ishte një grua. 

Qafa e kullës së kontrollit të kokës së mjellmës do të zgjatet dhe lëviz.

Kur jahti është në lëvizje, qafa dhe koka mund të ulen drejt mesit të anijes dhe të përdoren si kabinë.

Kjo manovrim gjithashtu do të lejonte që qafa të binte drejt ujit në mënyrë që koka e mjellmës të shkëputet dhe të përdoret si një tender i veçantë 52.49 metra.

Avanguardia shton rreth 65.62 metra gjatësinë e saj kur qafa ulet drejt ujit, duke rritur gjatësinë totale të anijes në rreth 515.09 metra.

Kur koka shkëputet, “pjesa e sipërme” e jahtit bëhet kulla e kontrollit rezervë.

Përveç shtytjes Jet Capsule, anija konceptuese është mundësuar nga motorë anësorë elektrikë të dyfishtë dhe një motor MTU Rolls-Royce Jet.

Në total, këto sisteme i japin jahtit një shpejtësi lundrimi prej 18 nyjash.

Koncepti megajacht do të ketë pesë kuverta të ndara që mund të strehojnë deri në 60 pasagjerë.

/telegrafi/

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here