Problemi maqedono-bullgar është çështje emocionesh të thella midis maqedonasve dhe bullgarëve. Për më tepër, ka politikanë në të dy anët e kufirit që kanë ndërtuar dhe mirëmbajtur karrierën e tyre për këtë çështje, tha Nikolla Todorov nga OBRM-PDUKM, në një intervistë për “Dnevnik” të Bullgarisë.

Ai tregon se nëse problemi zhduket, politikanë të tillë do të mbeten pa dukshmëri dhe pa punë, sepse nevoja për ekzistencën e tyre politike do të zhduket.

“Kjo është arsyeja pse politikanë të tillë si në Bullgari ashtu edhe në Maqedoni janë duke u përpjekur me ngulm të mbajnë gjallë problemin midis dy vendeve, kështu që ata shpesh i hedhin benzin zjarrit. Dhe kur luan me emocione, me ndjenja, atëherë është shumë e lehtë të ndezësh zjarr, të krijosh urrejtje, përçarje, armiqësi.

Ballkani ka qenë i tillë me shekuj, sepse të gjithë vuajmë nga paaftësia kronike për të parë përtej hundës. Në vitin 2020, kur japonezët flasin për makinat fluturuese dhe prezantojnë tren që udhëton me 380 km/orë, ne jemi të mbërthyer në histori duke argumentuar rreth njerëzve dhe ngjarjeve nga një shekull, dy ose dhjetë shekuj më parë. Atëherë pyesim veten pse jemi dekada mbrapa tyre dhe pse cilësia e jetës dhe standardi ynë është shumë më e ulët se standardi i botës së zhvilluar. Kjo është arsyeja pse unë them që ne nuk jemi në gjendje të shohim më larg, sepse në vend të përpara, ne po shohim prapa, drejt së kaluarës, kështu që nuk mund të shohim se ku ka shkuar bota e zhvilluar ndërkohë”, thotë Todorov.

/Telegrafi/

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here