Ndërsa notonte në brigjet e ishullit Lady Elliot në Queensland, Australi, fotografi Mark Fitzpatrick hasi një breshkë deti që vinte drejt tij.

Në momentin e duhur, ai kapi një fotografi të breshkës, në atë që dukej se ishte një gisht i mesëm i saj.

E shoqëruar me shprehjen e fytyrës së breshkës, që dukej si e mërzitur, ajo zuri faqet e mediave botërore, transmeton Telegrafi.

Fitzpatrick paraqiti foton e tij të “Terry the Turtle” në Çmimet e Fotografi të Kafshëve të Egra 2020.

Nga 7,000 paraqitje, ai u zgjodh si një nga 42 finalistët e konkursit në shtator, dhe më pas u shpall si fituesi i përgjithshëm të martën.

Në një njoftim për shtyp, organizatorët e konkursit Tom Sullam, Paul Joynson-Hicks dhe Michelle Wood thanë se fotografia e Fitzpatrick ishte më e “favorizuara për gjyqtarët”.

Në një deklaratë, Fitzpatrick tha se ishte e mahnitshme të shihje reagimin e breshkës ndaj fotografisë.

Ai vazhdoi, “Unë shpresoj që Terry the Turtle mund të inkurajojë më shumë njerëz që të marrin një moment dhe të mendojnë se sa varet jeta e egër nga ne dhe çfarë mund të bëjmë për t’i ndihmuar ata”.

/Telegrafi/

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here