Saranda është një qytet me më shumë se 2000 vjet histori, ngritur në zonën e bregdetit jugor të Shqipërisë, i pasur në vlera të rralla të trashëgimisë kulturore dhe arkeologjike shqiptare, por edhe evropiane. Në fillimet e tij, qyteti ka shërbyer si një portë për qytetin antik të Finiqit dhe si rrjedhojë edhe si portë hyrjeje për në rajon. Ndërsa në ditët e sotme ky qytet bregdetar me bukuri të rrallë, mund të emërtohet si “Kryeqyteti i Verës”

Ksamil, Sarandë
Ksamil, Sarandë
Sarandë city
Ksamil, Sarandë
Sarandë, city
Ksamil, Sarandë

Fotot:/secret.albania

Leave your vote

Comments

0 comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here